Cumpara

Beneficiile fructelor Goji

 

Fructele de Goji conţin mai mulţi antioxidanţi decât majoritatea fructelor cunoscute. Antioxidanţii, după cum au relevat studii medicale recente, joacă un rol important în prevenirea şi tratarea cancerului deoarece combat radicalii liberi. Aceştia nu sunt altceva decât celule cu potenţial canceros care sunt prezente în corpul uman.

Calităţile fructelor de Goji nu se opresc aici. În Goji sunt de asemenea, o cantitate mai mare de beta caroten decât în morcovi şi o cantitate mai mare de vitamina C decât în portocale. Fructele de Goji mai conţin şi cantităţi de fier comparabile cu cele din carnea de vită.

Fructele de Goji sunt unele dintre cele mai nutritive fructe şi multe voci susţin că ele reprezintă alimentul complet deoarece în componenţa lor întâlnim calciu, potasiu, yinc, fier, seleniu, riboflavină, beta-caroten, licopen, luteină, antioxidanţi, vitaminele B1, B2, B3, B6, C şi E. Seminţele lor sunt bogate în acizi graşi esenţiali, Omega 3 şi Omega 6.

Un fruct de Goji conţine 68% carbohidraţi, 12% proteine, 10% fibre şi 10% lipide, iar o porţie de 100 de grame de fructe uscate atinge aproximativ 370 calorii.

Beneficiile pe care Goji le aduce organismului uman sunt multiple. Printre ele se numără:

    • Întărirea sistemului imunitar prin aportul de polizaharide, care au efecte imuno-modelatoare, ajutând sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor
    • Reglarea greutăţii prin reducerea nivelului de colesterol, datorată fitosterolilor conţinuţi (aceştia inhibă absorbţia intestinală de colesterol).
    • Normalizarea tensiunii arteriale
    • Îmbunătăţirea funcţiilor oculare
    • Încetinirea procesului de îmbătrânire prin conţinutul ridicat de antioxidanţi
    • Prevenirea cancerului
    • Reducerea zaharurilor din sânge
    • Combaterea insomniei, depresiei şi ştresului
    • Îmbunătăţirea memoriei
    • Îmbunătăţirea digestiei
    • Îmbunătăţirea fertilităţii

În lipsa afecţiunilor de sănătate, pentru consumul uman, specialiştii recomandă să se utilizeze până la 30 de grame de fructe uscate pe zi