Cumpara

Descrierea plantei Goji

 

Fructele Goji au o aromă discretă de nucă şi conţin nenumărate vitamine, precum şi proteine şi carbohidraţi, fiind deosebit de nutritive. În mod usual, fructele se consumă uscate, fiind rareori comercializate sau consummate în stare crudă.

Boabele de Goji au culoare roşii-oranj şi sunt zemoase. Fructul cărnos este o bacă ovoidă care atinge dimensiuni de 1-2cm. Perioada de coacere este din august până în noiembrie, în funcţie de climat.

Frunzele sunt căzătoare şi alcătuiesc o coroană amplă, de aproximativ 2,5 x 2 m. Arbustul are o viteză de creştere de 0,5m/an la maturitate, în condiţii de creştere optime. Înălţimea plantei poate atinge 2m. Ramurile sale sunt pe alocuri acoperite cu spini. Ele nu sunt drepte, ci se arcuiesc spre sol.

Frunzele plantei sunt lanceolate sau ovale şi au o culoare verde-gri. Au o lungime de aproximativ 3-6 cm şi sunt de obicei singulare, dispuse alternativ opus. Ele pot fi însă şi grupate în fascicule de două, până la trei.

La fel ca şi fructele arbustului, frunzele sunt considerate deosebit de utile în medicina tradiţională chineză şi sunt deseori folosite pentru prepararea de ceaiuri, decocturi sau tincturi.

Florile au diverse nuanţe, de la alb la liliachiu-violet, şi sunt grupate pe un paducel de 1-2 cm. Ele dispun de o corolă de aproximativ de 8-10 mm şi sunt alcătuite din cinci petale.

Florile se prezintă în formă de pâlnie şi sunt hermafrodite. 

Un fapt inedit referitor la planta de Goji este prezenţa în acelaşi timp a florilor şi fructelor pe crengi, în perioada verii.

Fructele conţin fiecare între 5 şi 20 de seminţe sferice, de culoare gălbui – maro. Acestea pot fi răspândite de păsări, astfel încât se asigură înmulţirea plantei în mod organic în culturile spontane.